Kontakt | 0928-40 000
Öppettider Snörapporten English

Vad vill du göra?

öppettider
meny
Du är här: Start / Nyheter / Vintern i Storklinten – Nu landar landslagen

Vintern i Storklinten – Nu landar landslagen

Idag öppnar Storklinten portarna för den internationella eliten – långt före vinterns riktiga intåg i resten av landet.

Storklinten är en av fyra anläggningar i Sverige som arbetar med att spara snö för utförsåkning och under senare år har man målmedvetet investerat för att skapa en träningsmiljö som håller högsta internationell klass.

Inför träningsperioden (oktober/november) väntas besök från ett 20-tal landslag och internationella träningsgrupper. Tillsammans med svenska skidgymnasier, skiduniversitet och föreningar finslipar de formen inför tävlingssäsongen.

Under en månad framöver slår vi rekord i antal gästnätter.

Med sin fina lutning av internationellt snitt och tidiga snö så har Storklinten senaste åren positionerat sig som en favoritdestination för många av världens professionella utförsåkare.

Malin Nilsson är verksamhetschef i Storklinten och menar att man kan se en tydlig trend på att allt fler gäster väljer Storklinten och Boden för sin träning:– Efterfrågan är enorm!

Under långa delar av träningsperioden så har vi en beläggningsgrad med drygt 98%.

Malin Nilsson menar vidare att intresset är stort och växande.

– Jag har svårt att se var gränsen går. Vi har många som vill komma men som i dagsläget inte får plats, som anläggning pushar det oss att fortsätta initiera och stimulera till fler byggnationer. Förhoppningsvis kan vår fina start med en träningsanläggning i toppskick ge oss fördelar när man i framtiden väljer vart man vill träna.

Träningsperioden i Storklinten sträcker sig till 1:a december och premiären för vanliga skidentusiaster sker under öppningshelgen den 2-3 december. Storklintens VD Tommy Eliasson Winter ser dock en chans att anläggningen kanske kan öppna för allmänheten tidigare än så:

– Bra planering och gediget arbete i kombination med gynnsamma väderförhållanden har gjort att vi i dagsläget ligger långt före vad gäller snöproduktion. Vi kanske klämmer in en smygpremiär – många av våra stamgäster och entusiaster redan börjat knacka på dörren.

Storklinten officiell partner till Svenska Alpina Landslaget

Storklinten har senare år investerat stort i såväl fastigheter som ett högteknologiskt snösystem samt material för att täcka och spara snö över sommaren. Sammantaget gör det anläggningen till en av Sveriges modernaste och snösäkraste under denna del av säsongen.

Storklinten kan också vara stolta över att man under hösten förnyat sitt partnerskap med Alpina Landslaget vilket gör anläggningen till officiellt träningscenter och regionalt utvecklingscenter.Fredrik Kingstad, herrchef, Alpina landslaget, ser framemot träningsperioden i Storklinten:

– Vi är otroligt glada över Storklintens engagemang i att skapa bra förutsättningar på hemmaplan för inte bara vårt landslag utan även för alla våra skidgymnasier, skiduniversitet och föreningar.

– Att ha en plats och en personalstyrka med sådant engagemang och värdskap gör den stora skillnaden när man söker efter den perfekta svängen. För oss har det här blivit en naturlig del av en bra försäsong och det är med en känsla av att komma hem vi nu vänder blicken norrut.

Tillbaka