Kontakt | 0928-40 000
Öppettider Snörapporten English

Vad vill du göra?

öppettider
meny

Storklinten

Du är här: Start / Om

Om

I Storklinten finns massor av välpreparerad skidåkning med 205 meter fallhöjd, 4 liftar,
16 varierande nedfarter & 2 längdspår. Vi har skiduthyrning, en restaurang
med svängiga afterskis och det bästa – vi är endast 25 minuter från Boden, 50 minuter från Luleå & 3 timmar från Stockholm!

1969 snurrade Storklintens liftar för första gången. Storklinten drevs då i kommunal regi och skulle så göras till 2007. Det var året då förändringarnas och möjligheternas vind började vina i Storklinten.

Ett antal Bodenentreprenörer med stora hjärtan för såväl staden som bygden och i synnerhet Skidåkning & Storklinten, förvärvade Berget från kommunen. Fram till 2016 arbetades det hårt med att förbättra, renovera, kvalitetssäkra och framförallt öka kännedomen om Storklinten som en vinterdestination att räkna med. Arbetet gick bra men mer kunde göras! Här inleddes en ny fas för Storklintens utveckling. Genom ett samarbete med Bodens Kommun fanns det möjlighet att ta fram en väl genomarbetad strategi där dåtid, nutid & framtid kokades ihop och formulerades till en mästerlig plan.
Planen bygger på hållbar utveckling- att växa i den takt vi mäktar med för att slutligen nå målet att bli den bästa vinterdestinationen för hela familjen!

I direkt anslutning till skidområdet finns färdiga avstyckade tomter till försäljning. Stuga för familjen, större hus med uthyrningsdel, soutteränghus eller enplanshus. Att välja Storklinten är ett klokt val där enkelhet och tid tillsammans ligger i fokus.